Filmes szexjelenetek – ezekre fantáziálunk

A fantáziák alapvetően elősegítik a szenvedély és az erotikus képzelőerő fenntartását. Egy kapcsolat eleje tele van izgalommal, projekcióval, melyben változatos a szex, majd először a képzelőerő csökken. A szexuális élet minősége egy hosszabb kapcsolat alatt is izgalmas maradhat a fantáziák segítségével. Harold Leitenberg és Kris Henning (1995) tanulmánya szerint a szexuális fantáziák mind a férfiak, mind a nők körében gyakoriak, és mindkét nem körülbelül 95 százaléka azt állítja, hogy voltak már valamilyen szexuális fantáziái.

A szexológusok szerint a fantáziák ritkán jelentenek problémát. Sokkal inkább serkenthetik a szexuális életet és a magas elégedettség jelei lehetnek.

Miért? Ha megoszthatsz szexi fantáziát a partnereddel anélkül, hogy ő megítélne téged, vagy zavarban lennél, akkor a kapcsolatod intimitása nyilvánvalóan magas fokú. Mikor kell aggódni? Ha például hideg maradsz vagy ideges leszel szex közben, és a fantáziát használod a kapcsolat fenntartására. Ebben az esetben gondold át, hogy lehet-e valamilyen nagyobb, mögöttes probléma a kapcsolatodban.

A szexuális fantáziák inspirációjának leggyakoribb forrásai a népszerű filmek, televíziós műsorok és könyvek. Justin J. Lehmiller több mint 4000 ember szexuális fantáziáját gyűjtötte össze, amikor a Tell Me What You Want (2020) című könyvén dolgozott. Arról kérdezte az embereket, hogy szerintük honnan erednek minden idők kedvenc fantáziái. Minden hetedik résztvevő szerint azok közvetlenül valami olyasmiből jönnek, amit filmen láttak vagy valahol olvastak. Kedvenc fantáziájuk leggyakrabban pornófilmekből vagy a médiából származtak, ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy sok embernek fogalma sem volt arról, pontosan honnan származnak fantáziái.

Lehmiller ennek a felmérésnek részeként több száz emberről, helyről és dologról kérdezte meg a résztvevőket, amelyekről valaha is fantáziálhattak, többek között arról, hogy fantáziáltak-e már egy filmből vett szexjelenet átéléséről. Ha igen, azt is megkérdezték tőlük, mely film(ek) szolgáltak inspirációként. A megkérdezettek harmada azt mondta, hogy legalább egyszer fantáziált már erről életében és 8% azt mondta, hogy gyakran fantáziál erről. Tehát mely filmekről és jelenetekről fantáziálnak az emberek leggyakrabban? Az alábbiakban felsoroljuk a 10 leggyakrabban említett filmet, kezdve a legnépszerűbbel:

Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Bár több különböző jelenetet említettek ebből a filmből, a leggyakoribb az az ikonikus jelenet volt, amikor Noah és Allie esőben csókolóznak.

Pókember (Spiderman, 2002)

Csak egy jelenetet említettek ebből a filmből: fejjel lefelé csókolózott Pókember és Mary Jane. Ezt a konkrét jelenetet gyakrabban említették, mint bármely más jelenetet bármely más filmből. Az egyik résztvevő azt mondta, megpróbálta ezt a való életben is, de nagy csalódás volt a számára.

9 ½ és hét (9½ Weeks, 1986)

Itt több különböző jelenetet említettek, sőt, egyesek azt mondták, hogy az egész filmet át szeretnék élni. A leggyakrabban említett jelenetek azonban azok voltak, amelyekben a főszereplők túlfűtötten szexeltek egy nyilvános lépcsőházban, miközben esett rájuk az eső, valamint azt a jelenetet, amikor John erotikusan etette Elizabeth-et különféle ételekkel a hűtőszekrény előtt.

A titkárnő (Secretary, 2002)

A legtöbb ember, aki erről a filmről beszélt, megemlítette a kötözős jeleneteket, különösen azt, ahol Edward egy fához köti Lee-t.

Titanic (1997)

Azokat a jeleneteket emelték ki, amelyekben Jack meztelenül rajzolja Rose-t, valamint a túlfűtött autós szexjelenetet. 

A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey, 2015)

Ennek a filmnek bármelyik kötözős jelenetét szeretnék megélni, azok közül is leggyakrabban a liftes szexjelenetet említették. 

Kegyetlen játékok (Cruel Intentions, 1999)

A film leggyakrabban említett jelenete a lány-lány csók volt Kathryn és Cecile között. 

Adéle élete 1-2. fejezet (Blue is the Warmest Color, 2013)

Bár ebben a filmben van néhány szexjelenet, a legtöbb említést a meghosszabbított, hétperces leszbikus szexjelenet (Adele és Lea között) kapta.

Mr. és Mrs. Smith (Mr. and Mrs. Smith, 2005)

A leggyakrabban említett jelenet ebben a filmben az , ahol John és Jane közvetlenül miután megpróbálták megölni egymást, vad és szenvedélyes szexben forrt egybe.

Vad vágyak (Wild Things, 1998)

A film leggyakrabban említett jelenete a hármas volt Sam, Suzie és Kelly között. 

A fent felsorolt ​​tízen túl természetesen jóval több filmet említettek. A lista további helyezettjei között vana Dirty Dancing, Top Gun, Tágra zárt szemek, A hűtlen, Szerelmes Shakespeare, Terminátor és Pretty Woman is. Az összes választ áttekintve az látszik, hogy az emberek a legjobban azokat a jeleneteket szeretnék átélni, amelyek szenvedélyesek és romantikusak, vagy a durvább szex és a BDSM témáit érintik, valamint a nők közötti erotikus érintkezéseket. Mindazokat a témákat tehát, amik általában is elég gyakori szexuális fantáziák. Ne félj tehát a fantáziádtól, élvezd őket!

A legnépszerűbb szexuális fantáziák:

  • Szex egy idegennel
  • Dominánsnak lenni
  • Kiszolgáltatva lenni (BDSM)
  • Mások néznek közben (exibicionista)
  • Édes hármas
  • Merészebb új pózok kipróbálása
  • Szex azonosneművel

Ha tetszett a cikk, a támogatásodat kérjük, szeretnénk saját podcast műsorokat indítani párkapcsolati és szexológiai témákban, továbbá saját videókat is szeretnénk készíteni, amiken keresztül a kérdéseidre is válaszolunk! Ezekhez a fejlesztésekhez kérjük a támogatásod, jelenleg mindenki ingyen dolgozik a magazinon, de a hosszú távú működésünkhöz a segítségedre van szükségünk. A támogatást az alábbi linken keresztül küldheted el úgy, hogy meghívsz minket jelképesen egy kávéra. Köszönjük az adományt!