A Facebook társkereső jobb mint a többi?

  „A Facebook társkereső is olyan mint a Tinder, meg a többi. Ugyanazok az emberek. Fura, hogy megvan az a masszív társaság, aki évek óta ugyanott tart, társtalanul tengődik.” – egy negyvenes férfi vallomása.

Randivonal, Tinder, Badoo, Jaumo, elsőtalálkozás.hu, Happn, satöbbi. Mindegyiknek van valami egyedisége, de azt gondolom, a Facebook társkereső olyan fogyasztóbarát társkereső, ami lenyomja az összeset. Az már más kérdés, hogy nagyjából ugyanazok az emberek alkotják a nemes netes társaságot. De mégis miben más ez, mint a többi?


Kapcsolódó cikk:

Ezeket a beszélgetéseket ajánljuk randizáshoz, kapcsolatban élőknek is!


Nem fog felhozni ismerőst, sőt!

Ismerősöd ismerősét sem, ha beállítod. Így mondjuk könnyen elrejtőzhet valaki az asszony elől, nem olyan kellemetlen, mint a Tinder. Innentől már nem érdemes a pikszisből kiesett ismerősöket a Facebookon a törlés gombbal eltávolítani.

Semmi képernyőfotó

Csak akkor tudod az illetőt fotózni, ha már párba álltatok, így tehát nem fogod tudni éppen a konditeremben gázul feszítő Bélát vagy az exrajztanárnődet továbbküldeni a haveroknak.

Be tudod állítani, hogy hány évest, diplomást, gyerekest vagy gyerektelent keresel és milyen messze

Nem kell odaírnod, mint a Tindernél, hogy kiktől irtózol, hanem egyszerűen csak nem fognak megjelenni. És olyankor bejön a bónusz: így sem maradsz le róla, ha épp a nézeteidet felülbírálnád, mert megkérdezi a Facebook rendszere, hogy szeretnéd-e látni azon delikvenseket, akik nem feleltek meg a szűrésednek, de téged beszívecskéztek. 

Visszavonható

Rutinos tinderesek biztosan jártak már úgy, hogy ráálltak a jobbra és balra húzás közben olyan ütemre, hogy már csak annyit mondanak: „oh, pedig ez jó lett volna.” De már mindegy, mert balra dobtuk. Ezt itt korrigálhatjuk, mert van visszavonási opció, ingyenesen.

Ingyenes

 Látod, hogy kinek tetszel, nem kerül pénzbe a levélváltás sem.

Laza vagy komoly kapcsolat?

Be tudod jelölni milyen kapcsolatot szeretnél. Választhatsz: beszélgetés/barátság/laza kapcsolat,/hosszú távú kapcsolat? Érdekes, hogy erre nem lehet rászűrni, de látszik a másik adatlapján, feltéve, ha kitöltötte. Ennek előnye, hogy akkor már a laza kapcsolódásos embereket vagy a családalapításra készülőket nem kell faggatni, hanem elolvassa az ember és sutty, már nem is kell találgatni, milyen szándékai vannak a másiknak.

Mutatós

Működik, a design is jó, nem fagy le a Facebook társkereső.

Érdekes kérdések

Vannak kérdések, amiket kitölthetsz. Ezek nagyon jó információt adnak a másik humoráról, intelligenciájáról. Például ilyenek, hogy: „Ha a világon bárhol lakhatnék egy évig….”, „Az engem leginkább jellemző 3 szó:….”, „Életem e szakaszának címe…” „Megtaníthatnál erre…”, „Vasárnap reggel van. Amikor felébredek, az első dolgom, hogy…”, „Ha minden munka ugyanannyit fizetne…” „A legjobb dolog, amit a társkereséshez tudok adni…” „A kedvenc napszakom…” „Most épp ezért vagyok hálás:…”, „A kedvenc könyvem…”

Közös érdeklődési körök jelölése

Ha lennének koncertek és program (amik a koronavírusjárvány miatt még nincsenek), jól jöhetnek, mivela Facebook társkeresőnél bejelölheted milyen programok érdekelnek. Ennek megfelelően a rendszer megmutatja neked azokat, akik szintén érdekeltek abban illetve ott voltak, ahol te, csak épp nem találkoztatok. A közös csoportod tagjait is kidobja. Például ha egy olyan egyedre vágysz, aki szintén a „használt Ikea bútorokat adja-veszi”, akkor két legyet ütsz egy csapásra. Eladod az utálatos foteled és az újdonsült párodnál ismét beleülhetsz.

+ Érdekességek, vélemények

– Nem működik a laptopon/asztali gépen, csak a telefonon, így bizony pötyögni kell, gépelni nem tudsz rendesen.

– Nem látod, hogy a másik mikor volt online, azt se, mikor éppen ír, ezért ‘a másik szavába vághatsz’, nem tudod, hogy olvasta-e az üzeneted. Persze ha nem érdeklődik utánad, felesleges gyilkolni az agyad, hogy miért is nem írt a másik.

– Képet nem tudsz küldeni. Így mondjuk a meztelen ágyékrész is háttérben marad szerencsére, illetve valaki szerencsétlenségére.

Vallomások a társkeresőről:

„Egy helyesen írni nem tudó tanítónő volt talán a legjobb, de a »mizu, olyan csendbe vagy« helyhatározókkal nem tudtam mit kezdeni.”

„Egy unalmas esti időtöltés és kész.”

„Vannak ezek az erőszakos megmondó emberek, ezek taszítanak. Meg a görcsösen és kizárólag komoly kapcsolatot keresek típusú nők. Semmi lazaság. Úgy értem merev, görcsös, kizárólag a kicsi baba érdekli. Olyan karót nyelt az egész.”

„Ezen is mindenki valami tengerparton posztol. Mégis mikoriak ezek a képek? Kétlem, hogy a 2020-as nyarat mind kinn töltötték. Jó, idén azért a balatoni vitorlázós képek szezonja is megnőtt. Edzőteremből fotózás nélkül szerintem senki nem jön ki. Ja, és a maszkos szimbólum idén átalakult: 2020-ig dokinak próbálták eladni magukat a társkeresők, most viszont a textilmaszkjukkal mutatják meg, hogy mire számíthatunk a randin.”

„Persze, hogy nincs senkije, a képekről is lejön, hogy egy félelmekkel teli idegroncs, mert nincs senkije.”

„Még nem találkoztam olyannal, aki ne futtatná szimultán a Tindert és ezt egyszerre.”

„Mindenki olyan menő a társkeresőn és mikor találkozol velük, akkor látszik, hogy olyan aranyos kisemberek. De ebből nehéz kiszállni. Mert amikor hazaérsz, ismét tikk-tikk-tikk, ott az újabb pár, akiről azt gondolod, hogy jobb. Függésnek mondanám ezt is.”

Tanácsaim a társkereséshez

Olvasd el mit szeretne a másik, laza vagy komoly kapcsolatot és csak olyannal levelezz, aki megfelel az elképzeléseidnek, mert konfliktusok kerekedhetnek.

Egy idevágó idézet Kolozsvári Grandpierre Emiltől:

„Előtte a terített asztal, rajta áll, mit ízlelhet meg, miről kénytelen lemondani. (…) Megeresztett három vagy négy bókot, majd a lakására hívta  nőt. A visszautasítást sehogyan sem értette. (…) Ő a süllőre koncentrált, és megfeledkezett róla, hogy ugyanaz a süllő egészen másként fest egy csupasz asztalon, és megint másként sévres-i porcelán tálon elhelyezve, damasztabroszon. A táplálkozás – jelentette ki diákévei folyamán valamikor –, ha annak fogjuk föl, ami: vagyis üzemanyag-fölvételnek, nem kerül sem sok pénzbe, sem sok időbe. A megkörnyékezett hölgyek ragaszkodtak a damasztabroszhoz, sőt a virágcsokorhoz és az ezüsteszcághoz. Következésképp a nyári betakarítás jóval elmaradt a tervtől.”

Sikeres párkeresést kívánok mindenkinek, öleljetek és örüljetek a másiknak, mert az javít a lelki és testi egészségen is, ami pedig erősíti az immunrendszert!

Az illusztrációt Hegyesi Mátyás készítette.

Ha tetszett a cikk, a támogatásodat kérjük, szeretnénk saját podcast műsorokat indítani párkapcsolati és szexológiai témákban, továbbá saját videókat is szeretnénk készíteni, amiken keresztül a kérdéseidre is válaszolunk! Ezekhez a fejlesztésekhez kérjük a támogatásod, jelenleg mindenki ingyen dolgozik a magazinon, de a hosszú távú működésünkhöz a segítségedre van szükségünk. A támogatást az alábbi linken keresztül küldheted el úgy, hogy meghívsz minket jelképesen egy kávéra. Köszönjük az adományt!

Skultéty Dóra
Skultéty Dóra

Szexuális nevelés a szakterületem, hat éve indítottam útjára a „Párkapcsolatok Egészséges Jövőjéért” programot, fő kutatási területem a szexuális nevelés és a párkapcsolattal kapcsolatos attitűdök vizsgálata. Az alábbi linken még több információt találsz rólam. Kérdezz tőlem, írj nekem!